Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg

De club kleding

 

Zoals uit de geschiedenis van Hockey Geldrop al blijkt spelen wij sinds de oprichting van de vereniging in dezelfde kleuren.

Om te laten zien dat je bij Hockey Geldrop hoort, speelt ieder lid in hetzelfde tenue tijdens de wedstrijden. Zo stralen we eenheid en duidelijkheid als club uit.
 

Wedstrijdtenue
Alle officiële competitiewedstrijden dienen gespeeld te worden in het Hockey Geldrop tenue. Dit is een blauw shirt. Op dit shirt staat het logo van Hockey Geldrop.

Dames dragen een blauw shirt zonder mouwen. Mannen dragen een blauw shirt met korte mouwen.

 


                           

Dames dragen een grijs rokje. Mannen een grijze broek.

                           

Dames en heren dragen rode sokken bij wedstrijden.Bij uitwedstrijden tegen een club met een blauwgekleurd shirt speelt Hockey Geldrop in een geel of in een wit t-shirt. De selectieteams spelen alleen in hun gele 'uit tenue' met gele sokken tegen een club met een blauwgekleurd shirt. Of met gele sokken tegen clubs die ook rode sokken hebben. 

 

Ook al begrijpen wij dat het leuk is om in eigen tenues wedstrijden te spelen, is dit uitdrukkelijk niet de bedoeling en ook niet toegestaan door de KNHB. Wij verzoeken iedereen dan ook om zich te houden aan het tenue zoals voorgeschreven en daar ook trots op te zijn om in te spelen. 

 

Het wedstrijdtenue geldt voor de (oefen)wedstrijden van 6-tallen tot en met de veteranen. Op trainingen is men vrij om andere sportkleding te dragen.

 

Hockeystick

Naast het tenue is de hockeystick natuurlijk onmisbaar. Laat u goed adviseren en let op: een dure stick hoeft beslist niet altijd de beste stick te zijn. 

 

Bescherming

Met ingang van het seizoen 2015-2016 is het dragen van een gebitsbeschermer door de KNHB verplicht gesteld. De gebitsbeschermer kan worden gekocht bij een sportzaak of worden aangemeten bij de tandarts. Hockey Geldrop organiseert in samenwerking met Mondzorg Geldrop (Stationsstraat 28a, 5664 AS Geldrop, www.mondzorggeldrop.nl) één tot tweemaal per jaar dat gebitsbeschermers kunnen worden gehapt. Aan de bar zijn ook bitjes te koop.

 

Het dragen van goede scheenbeschermers is bij het uitoefenen van het hockeyspel ook verplicht gesteld door de KNHB.

 

Het dragen van hockeyhandschoenen is niet verplicht en afhankelijk van de voorkeur van de speler.

 

Schoenen

Er is een ruime keuze in verschillende soorten sportschoenen, geschikt voor hockey. Het is belangrijk dat de (kunstgras)schoenen goed passen. Laat je adviseren in sportwinkel.

 

Trainingspak en (sport)tas

Wat nog rest is een trainingspak dat voor en na de wedstrijden gedragen kan worden en natuurlijk tijdens de trainingen. Een goede sporttas om al je hockeyspullen in te stoppen, maakt het geheel compleet. 

 

Verest Schoenen en Sport

Teneinde het voor de leden mogelijk te maken hun hockeyspullen te verkrijgen heeft de Stichting Hockeybelangen afspraken gemaakt met Verest Schoenen en Sport (Langstraat 3, 5595 AA Leende, www.verestsport.com). 

 

Verest beschikt over shirts, broeken/rokken en kousen in de juiste clubkleuren en tegen aantrekkelijke prijzen. Bovendien krijgen alle leden van Hockey Geldrop 10% korting. Daarnaast beschikken ze uiteraard ook over allerlei andere materialen zoals sticks, ballen, etc.