Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Wedstrijdsecretariaat Maa
9

Invoering Digitaal Wedstrijdformulier

Nieuws afbeelding
Beste coaches, begeleiders, aanvoerders, managers,

De digitalisering van onze samenleving en het verantwoord omgaan met grondstoffen gaan ook niet voorbij aan de hockeysport.
In het kader hiervan wordt in huidige Lentecompetitie een start gemaakt met de invoering van het digitale wedstrijdformulier.

Wat is het digitale wedstrijdformulier?
Het digitale wedstrijdformulier gaat op termijn alle standaard wedstrijdformulieren vervangen.
Het bekende wedstrijdformulier (gele orgineel plus twee doorslagen) is erg bewerkelijk, zowel bij het  invullen als bij het controleren en verwerken, en is samen met de enveloppen en bijbehorende postzegels een behoorlijke kostenpost voor zowel de vereniging als de KNHB. Dit naast het feit dat de hoeveelheid papier die hiervoor nodig is in deze tijd eigenlijk onverantwoord is.
Hoogste tijd dus voor de software ontwikkelaars om zich, met in het achterhoofd de huidige stand van de communicatie technieken, te verdiepen in een mogelijkheid om de benodigde administratie op een efficiëntere en effectievere wijze binnen te krijgen. Dit heeft geresulteerd in de oplevering van het digitale wedstrijdformulier.

Hoe werkt het?
In de jongste jeugd competitie zijn de hoofdrollen qua wedstrijd administratie weggelegd voor de coaches. Aangezien we in deze competitie geen geregistreerde scheidsrechters maar spelbegeleiders hebben is er voor het digitaal wedstrijdformulier geen rol weggelegd voor de spelbegeleiders. Voor de junioren en senioren competitie is dat natuurlijk anders, maar daarover later meer.
Daar waar in de tijd van het vertrouwde wedstrijdformulier de coaches na de wedstrijd samen het wedstrijdformulier invulden, zal dat in de toekomst in pricipe hetzelfde blijven, maar wat meer eigentijds.
Na de wedstrijd vult de coach van de thuisspelende partij op zijn smartphone (of de smartphone van iemand anders) de uitslag in en registreert hij zijn spelers/speelsters. De techniek hierachter is gebaseerd om smartphones, maar ook middels de oude vertrouwde PC kunnen deze gegevens (thuis) worden ingevuld.
Nadat de coach van de thuisspelende partij de gegevens heeft ingevuld, kan de coach van de uitspelende vereniging de uitslag bevestigen (of niet) en zijn spelers/speelsters registreren. Daarmee is het invullen van het digitale wedstrijdformulier gedaan.
De gegevens worden daarna automatisch naar de KNHB website geschreven, waardoor ook de koppeling met bijvoorbeeld de Standenmotor maar ook de eigen Hockey Geldrop website een feit is. Dit laatste is echter een ontwikkeling die nog moet starten maar daar heeft alleen uw wedstrijdsecretaris last van…
De informatie over de internetlink waar het digitale wedstrijdformulier te vinden is, alsmede de inlog gegevens (gelijk aan de inlog gegevens voor de Hockey Geldrop website), worden daags voor de wedstrijd automatisch door de KNHB naar alle coaches en begeleiders gesms’t. De gegevens over welke coach bij welk team hoort, maar ook andere gegevens, zoals het wedstrijdnummer, de speeldatum, aanvangstijd en de namen van de spelers van elk team, worden uit de verenigingsadministratie (Lisa) gehaald. Nodeloos te zeggen dat de noodzaak van een correcte administratie van groot belang is.
Er is op dit moment alleen nog maar een digitaal wedstrijdformulier voor de competitie van de jongste jeugd beschikbaar. Ook de junioren en senioren komen aan de beurt maar de ontwikkeling van deze wedstrijdformulieren is nog niet afgerond.

Wanneer gaan we er iets van merken?
In noord en midden Nederland heeft de implementatie van het digitale wedstrijdformulier het afgelopen jaar reeds plaats gevonden en is het een groot succes geworden. Regio zuid is nu aan de beurt.
Doelstelling van de KNHB is om in de huidige lentecompetitie (2012) geleidelijk aan alle verenigingen met jongste jeugd teams  in regio zuid op het digitale platform te krijgen. Er zullen altijd een aantal verenigingen overblijven die nog niet zijn aangesloten op een centraal leden systeem (Lisa, Sportlink, etc…) en dus zullen we de wedstrijdformulieren naar alle waarschijnlijkheid deze competitie nog niet volledig kunnen uitbannen. Dat blijft echter wel de doelstelling.
De implementatie wordt uitgevoerd door het automatiseringsbedrijf wat ook verantwoordelijk is voor onze Lisa software, aangestuurd door de KNHB. Verenigingen kunnen zich opgeven om hieraan mee te doen en er zal getracht worden om dit poule voor poule te implementeren. Hockey Geldrop heeft zich inmiddels opgegeven.

Vragen?
Ja natuurlijk zijn er vragen.
Middels de mogelijkheid tot reacties onderaan deze pagina, kunnen er vragen gesteld worden die zo snel mogelijk zullen worden beantwoord.
Daarnaast zal er zo snel mogelijk een sessie worden georganiseerd waarop de nieuwe manier van werken met het digitale wedstrijdformulier zal worden toegelicht.
Tenslotte zou ik willen verwijzen naar een beknopte handleiding zoals die voor hockeyclub Almere is gemaakt en die een goed beeld geeft van de nieuwe situatie.
 
 
Vriendelijke groet,
 
Peter Genefaas
Wedstrijdsecretaris
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app

Agenda

Nog geen agenda punten.

Vandaag jarig

Fenne Louwers
Geert-jan Veenstra
Isabelle Zoetmulder