Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Technische Commissie Mei
5

Nieuwe teamindelingen

Beste leden, 

Ondanks dat we dit seizoen de competitie niet meer hebben kunnen afmaken, kijken we alvast vol enthousiasme vooruit naar volgend seizoen! 

Inmiddels zijn de vooruitzichten gelukkig goed en heeft de KNHB het nieuwe speelschema voor komend seizoen al bekend gemaakt. 

De Technische Commissie is daarom inmiddels begonnen met het samenstellen van de nieuwe teamindelingen voor de Jongste Jeugd, de Junioren en de Senioren. 

Hoe gaat het samenstellen van deze nieuwe teamindelingen in zijn werk? 

Jongste Jeugd  

Er zijn geen selectiewedstrijden en/ of selectietrainingen. De teamindelingen worden vastgesteld door de TC op basis van het advies van trainers, coaches, het Technisch Kader en de informatie die wij ontvangen via de formulieren die inmiddels aan de ouders gestuurd zijn. De TC probeert hierbij rekening te houden met de voorkeuren van de kinderen, maar dat lukt helaas niet altijd. Het advies is daarom aan de ouders om dit goed met de kinderen te bespreken, om onnodige teleurstelling te voorkomen.  

Junioren 

Er zijn geen selectiewedstrijden en/ of selectietrainingen. De teamindelingen worden vastgesteld door de TC op basis van het advies van trainers, coaches en het Technisch Kader. Ook hier geldt dat de TC helaas niet altijd rekening kan houden met de voorkeuren van spelers/ speelsters. Daarom ook hier het advies aan de ouders om dit goed met de kinderen te bespreken om onnodige teleurstelling te voorkomen.  

Senioren 

Bij de senioren worden de individuele spelers/ speelsters uit de junioren door de TC benaderd en gaat de teamindeling in overleg. De teamindelingen voor Dames -en Heren 1 worden meestal gedaan op basis van selectiewedstrijden en/ of selectietrainingen én in overleg met het Technisch Kader. 

Bij de vaststelling van de nieuwe teamindelingen dient de TC o.a. rekening te houden met het aantal beschikbare spelers/ speelsters per leeftijdscategorie, klasse indeling door de KNHB en een goede en evenwichtige doorstroom binnen de breedte -en selectieteams. 

Na het opstellen van de voorlopige teamindelingen door de TC krijgen de coaches eind mei/ begin juni nog de gelegenheid om hun laatste input te geven, waarna de TC de teamindelingen definitief maakt en aan de KNHB stuurt. 

De TC bekijkt de komende weken of het wellicht nog mogelijk is om oefenwedstrijden en/ of trainingen te organiseren met de nieuwe teams, nadat de definitieve teamindelingen hebben plaatsgevonden. Nadere informatie volgt nog. 

Wij wensen iedereen alvast heel veel hockeyplezier! 

De Technische Commissie

 

 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app

Agenda

Nog geen agenda punten.