Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Wedstrijdsecretariaat/Veldreserveringen Sep
6

Hoe zit het ook alweer? Invullen wedstrijdformulier, invallers, coronamaatregelen...

Wedstrijdformulieren, spelerslijsten en regels speelgerechtigheid, coronamaatregelen


Aanstaand weekend gaat eindelijk de competitie weer van start. Omdat het alweer een tijdje geleden is voor ons allemaal staat hieronder belangrijke informatie over het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF), de spelerslijsten en de regels voor invallers. 
Ook vind je onder aan dit bericht een linkje naar de KNHB site met informatie over de nog geldende coronamaatregelen. 

Spelerslijsten
De spelerslijsten moeten altijd voor de wedstrijd worden aangekruist op het wedstrijdformulier. Via deze link vind je een handleiding voor het invullen van het DWF.
Vul het DWF altijd zo snel mogelijk na de wedstrijd in!

Uit de opmerkingen op het DWF blijkt dat met regelmaat spelerslijsten niet juist zijn. Er worden bijvoorbeeld te weinig spelers aangevinkt, waardoor de lijst niet volledig is en niet bekend is welke spelers deelnemen. Ook komt het voor dat er méér spelers op het DWF staan dan dat er daadwerkelijk die wedstrijd voor het team uitkomen. Naast dat ieder team verplicht is het wedstrijdformulier naar waarheid in te vullen, zijn spelers die niet op het DWF vermeldt staan niet speelgerechtigd en bovendien niet verzekerd. De bond gaat hier meer op letten en heeft aangekondigd hier, bij herhaling, tegen op te gaan treden.

 In de reglementen staat onder andere het volgende over het invullen van het wedstrijdformulier:

  • Op de dag van de wedstrijd dient het formulier naar waarheid te worden ingevuld en afgerond;
  • Minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd moet worden aangegeven welke voor het team speelgerechtigde spelers aan de wedstrijd zullen deelnemen (eigen spelers én invallers);
  • Verenigingen zijn verplicht de namen van de spelers (max. 16) die voor hen deelnemen aan een wedstrijd volledig, duidelijk en correct te vermelden;
  • Een vereniging die één of meer spelers op een wedstrijdformulier zet van wie hem bekend is dat deze niet beschikbaar is / zijn, pleegt een bedrieglijke handeling.

En hoe zit het ook alweer met invallers?

Wanneer tijdens een wedstrijd invallers uit andere teams uitkomen is het verplicht deze spelers te vermelden op het DWF. Het blijkt niet voor iedereen duidelijk of de invallers daadwerkelijk speelgerechtigd zijn. Dit is afhankelijk van het niveau van het team waarvoor zij uitkomen ten opzichte van het team waarvoor zij invallen. In de bijlage bij dit nieuwsbericht zijn ter verduidelijking 2 overzichten opgenomen:

- een algemeen overzicht van de klassegrenzen en de regels die gelden bij invallen in hoger of lager spelende teams. In het overzicht staat duidelijk weergegeven welke klassen worden gezien als gelijk niveau tussen de verschillende categorie├źn (pagina 1 van de bijlage).

- voor de jeugdteams dit overzicht aangevuld  met de klasse indeling van de Geldropse teams in de herfstcompetitie  zodat je makkelijk kunt vinden van welk team je spelers mag lenen (pagina 2 van de bijlage). 

Mochten jullie vragen hebben omtrent speelgerechtigdheid, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat, zodat het opstellen van niet-gerechtigde spelers kan worden voorkomen.

Corona

Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons nog steeds aan de corona maatregelenmoeten houden. Op de site van de knhb is hierover meer informatie te vinden.

Heel veel plezier gewenst bij komende wedstrijden.Bijlage
 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app

Agenda

Nog geen agenda punten.

Vandaag jarig

Rosalie van 't Wout
Timo Hovens
Julian Adeosun