Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Heren 1 Sep
25

Hockey Geldrop Heren 1 - MHC Oss Heren 1

Afgelopen zondag mochten we aantreden tegen Oss, de koploper in onze poule. Waar wij de maximale 6 punten haalden in onze eerste 2 wedstrijden deden zij dit ook, maar dan met een iets beter doelsaldo.

Vorig jaar gepromoveerd en meteen de 3e wedstrijd tegen Oss, het team dat kampioen wil worden dit jaar. Toch gingen we optimistisch de voorbereiding in en we wisten wat er te doen stond: strijden voor elke meter. Ons veld zijn meestal onze punten, met dat gevoel gingen wij het Oss zo moeilijk mogelijk maken.

Oss startte sterk, drukte ons achteruit en kwamen na een kwartier op 0-1. Een mooie aanval via de zijkant werd keurig afgerond. Na deze 0-1 kwamen we wat meer aan hockeyen toe en haalde Robbert op knappe manier een strafcorner. Het aangeven ging mis, de slag van Joep werd geblokt en de bal kwam voor de stick van Robbert die genadeloos uithaalde met de backhand: 1-1. Tot aan de rust pakten wij het balbezit en de controle over van Oss en creëerden een paar goede kansen, helaas waren we niet scherp voor de goal. Ruststand: 1-1

In de kleedkamer heerste het gevoel dat we vandaag gewoon konden winnen. Gas op die lolly! De tweede helft begonnen we vervolgens met onze beste 15 minuten van het seizoen. Totale controle, 200% balbezit en 5 grote kansen op de 2-1. Helaas wilde de bal er niet in voor ons. En dan weet je het al. Oss kreeg 1 strafcorner: 1-2. We gingen vol voor de gelijkmaker, kregen een paar strafcorners maar het balletje viel gewoon niet goed zondag. Kort na de 1-2 maakten we een slippertje achterin en daar wist Oss uiteraard wel raad mee: 1-3. Na een slotoffensief bleek dit helaas de eindstand te zijn.

We mogen trots zijn op ons vertoonde spel in de stromende regen tegen de verwachte titelkandidaat. Dit gevoel gaan we meenemen naar zondag, want dan wachten er 3 punten op ons in Rosmalen. We hopen uiteraard op zoveel mogelijk support. Tot zondag!