Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
LAATSTE NIEUWS Sep
18

Wedstrijdverslag HOD Heren 1 - HG Heren 1: 2-3

Afgelopen zondag speelden we onze eerste uitwedstrijd van de competitie. In Valkenswaard was HOD de gastheer en Geldrop nam, na 70 minuten spektakel, de 3 punten mee naar huis en we boekten zo de tweede overwinning op rij.

Zondag 14:45 was het dan zover. HOD uit. HOD wilde revanche op ons. Logisch, want wij waren in de voorbereiding met 0-4 te sterk voor de mannen uit Valkenswaard. Coach Vilem had ons hier deze week meerdere keren voor gewaarschuwd; dit ging een hele zware wedstrijd worden. Een gewaarschuwd team telt voor 2 zou je zeggen: na een kleine 10 minuten spelen kwam HOD terecht op 1-0 en kregen in de loop van de eerste helft enkele kansen op de 2-0. Geldrop kwam er af en toe uit en we haalden een paar strafcorners. Helaas gingen we slordig met deze spaarzame momenten om. Rust: 1-0.

Met een paar wijzingen in de tactiek en met 150% inzet kwam Geldrop de kleedkamers uit geblazen. HOD was slordig, maakte fouten en Geldrop strafte dit genadeloos af. In een tijdsbestek van 15 minuten werd de achterstand van 1-0 omgebogen in een 1-3 voorsprong. Flip (1-1), Koen Morssink (1-2) en Robbert (1-3) maakten de belangrijke doelpunten. Na de 1-3, met nog 20 minuten op de klok, ging HOD vol op de aanval waardoor de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer heel aantrekkelijk werd. 20 minuten lang spektakel, grote kansen aan beiden kanten en scheidsrechters die het enorm moeilijk hadden met het hoge tempo. Waar de stand ondertussen 4-6 had kunnen zijn wist Joep de Louw 2 minuten voor tijd de bal netjes uit het doel te schoppen uit een strafcorner van HOD, echter besefte hij daarna dat hij geen keeper was. Strafbal: 2-3.

2 minuten volle spanning en het publiek ging achter de thuisploeg staan. HOD kreeg vleugels en ging met 200% druk vol voor de gelijkmaker. Maar, net als vorige week en in de voorbereiding, werd er op de juiste momenten goed ingegrepen door een sterk compact Geldrop en zo werden ook de laatste kansen van HOD onschadelijk gemaakt. Eindstand: 2-3 en weer 3 punten.

Volgende week staat er een absolute kraker op het programma: koploper MHC Oss komt op bezoek in Geldrop. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om het de mannen uit Oss zo moeilijk mogelijk te maken en we hopen uiteraard op zoveel mogelijk support langs de lijn. Ons veld….