Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
LAATSTE NIEUWS Jul
5

Opgave Tec Tac trainingen

Elk breedtesportteam van Hockey Geldrop heeft 1x per week een (gezamenlijk) teamtraining.

De TEC TAC training is een tweede training voor breedtesport spelers/speelsters.

 

Het is een technische training waarbij aandacht wordt besteed aan diverse basistechnieken, verwerkt in tactische oefeningen.

De redenen van deze nieuwe opzet is:

 • We als club de best mogelijke kwaliteit willen leveren.

 • Het voor de club met de huidige omvang van leden steeds moeilijker wordt om trainers (vrijwilligers) te kunnen krijgen.

 • We de afgelopen seizoenen merken dat er in breedtesport teams kinderen zijn die voor een tweede training veel minder gemotiveerd zijn en zelfs deze training "dusdanig” verstoren voor de kinderen en de trainer(s) die wel gemotiveerd zijn om 2x per week te willen trainen.

 

Voor wie?

Spelers/speelstersuit breedtesport teams (alleen het 1e team is selectieteam) die gemotiveerd zijn om 2x per week te trainen en willen trainen om individueel beter te worden.

 

Let op! Je traint dus 1x met je team en krijg je de mogelijkheid om 2x per week te trainen in samengestelde groepen per categorie. Dit geldt voor zowel de jongens als meidenlijn vanaf de D t/m A jeugd.

 

Opbouw van de training:

Je wordt door de club ingedeeld in de categorie waarin je speelt. Daarin worden er groepen van +/- 14 man samengesteld. Deze worden gemaakt door de club.

 

Je start iedere training met een warming up. De warming up zal +/- 15 minuten duren. Vervolgens ga je aan de slag met de basistechnieken. We gaan terug naar de basis en je gaat minimaal 15 minuten bezig zijn met het aannemen en het spelen van de bal. Dit doe je zowel op een dynamische als een statische manier.

 

We willen de trainingsopzet combineren met een thema. Denk daarbij aan het oefenen van de "open aanname” het oefenen van "de backhand aanname” enz. Deze thema’s worden samengesteld door de club.

 

Voorwaarden:

 • Je bent gemotiveerd om beter te worden!

 • Je bent iedere week bereid om op tijd aanwezig te zijn.

 • Je zorgt voor een actieve houding tijdens de trainingen.

 • Je toont respect voor je medespelers/speelsters en de trainer.

   

  De Technische commissie kan een speler uitsluiten van deelname aan de TEC TAC trainingen indien hij/zij zich onvoldoende inzet of ‘misdraagt’ tijdens de trainingen. Niet op tijd aanwezig is op de trainingen.

   

Indien je om welke reden dan ook niet kan voldoen aan bovenstaande voorwaarden, adviseren we je als TC om je hier dan niet voor op te geven.

 

Hoe kun je je opgeven?

Je kunt je opgeven voor de TEC TAC trainingen door een mail te sturen naar [email protected] Geef je volledige naam en je huidige team op.

 

Je kunt je inschrijven tot 1 augustus 2017.

 

Mochten er nog vragen zijn dan kan je die stellen aan het TC lid van je ‘categorie’, zie op de website bij wie doet wat voor het mailadres.

 

Eind augustus 2017 staan de TEC TAC groepsindelingen online op de site. De planning is dat de Tec Tac trainingen vanaf maandag 4 september starten. Je teamtraining start in de week van 28 augustus.

 

Technische commissie