Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
App HG Maa
21

Bal niet buiten de cirkel geweest bij een strafcorner

Om een mogelijke onduidelijkheid uit de weg te ruimen:

Wat te doen indien bij het nemen van een strafcorner de bal na het aanspelen niet buiten de cirkel wordt gestopt?

Praktijk leert dat veel scheidsrechters in een situatie als boven beschreven bij de eerste slag op goal (of al eerder) fluiten en de verdedigende partij een vrije slag geven. Dit is echter niet correct.
 


In de spelregels (13.3.j) staat enkel: "Er kan niet gescoord worden voordat de bal buiten de cirkel is geweest.‚ÄĚ


 
Dat betekent dus dat het spel gewoon doorgaat en:

- dat indien de aanvallende partij in het doel schiet, zonder dat de verdedigende partij de bal heeft aangeraakt, er een uitslag wordt gegeven;

- dat indien de aanvallende partij scoort en dat de keeper of een verdediger de bal nog aanraakt voordat de bal de doellijn passeert er een lange corner wordt gegeven;

- dat indien een verdediger de bal met de voet speelt op de doellijn waarmee een doelpunt wordt voorkomen er een strafcorner wordt gegeven (er kan niet gescoord worden dus een doelpunt kan niet worden voorkomen en dus een strafbal kan niet worden toegekend)


Hoop dat dit weer wat duidelijkheid verschaft.

 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app

Agenda

Nog geen agenda punten.

Vandaag jarig

Jorn Tijburg
Thijn den Boer